starterslening-wassinkDe starterslening maakt het voor starters gemakkelijk net even iets meer te lenen om een eerste huis te kunnen betalen. Het is voor jonge mensen namelijk niet altijd gemakkelijk om een huis te vinden binnen hun mogelijkheden. Om een koophuis toch bereikbaar te maken, hanteren veel gemeenten de starterslening. Wassink Advies en Consulting kan u precies vertellen of uw gemeente ook een starterslening aanbiedt. Zo ja, helpen we u uiteraard graag die af te sluiten.

Waarin verschilt een starterslening dan van een ‘gewone’ hypotheek? De starterslening heeft een rentevaste periode van vijftien jaar. U kunt altijd gebruik maken van het vangnet van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Een ander belangrijk verschil is dat u met een starterlening de eerste drie jaar geen maandlasten heeft. Dat komt omdat de starterlening is opgebroken in twee gedeelten; een deel dat annuïtair wordt afgelost (de starterslening) en een deel dat oploopt (de combinatielening). De rente van een starterslening kunt u ook onder de nieuwe hypotheekregels aftrekken van de belasting.

Klinkt ingewikkeld? De financieel experts van Wassink Advies en Consulting leggen het u graag persoonlijk uit.

Adviesgesprek Starterslening

Samen met u beantwoorden we een aantal vragen:

  • Biedt uw gemeente de starterslening aan?
  • Komt u in aanmerking voor een starterslening?
  • Hoeveel kunt u lenen?
  • Hoeveel gaat u na de periode van 3 jaar aflossen?

Veel gemeenten in Groningen en Drenthe bieden de starterslening aan, maar de voorwaarden kunnen per gemeente wel verschillen. Neem vrijblijvend contact op met de experts van Wassink Advies en Consulting. Wij zijn 7 dagen per week geopend. Wassink Advies en Consulting is al 10 jaar actief in Noord-Nederland en is verkozen tot beste hypotheekkantoor van 2017 in de regio Groningen!

 

 

Bespreek de opties